Puolukka-vaniljakakku

Yli 60 min
(20 palaa)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Puolukka-vaniljakakku
Puolukka-vaniljakakku

Ainekset:

Kakkupohjat:

2 dlSunnuntai Anni Helena Kakkuvehnäjauhoja
1 1/2 tlleivinjauhetta
2 rklperunajauhoja
6munaa
1 1/2 dlsokeria

Puolukkamousse:

5liivatelehteä
150 gpuolukoita
1 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
250 grahkaa
2 dlvispikermaa
1 rklvettä

Vaniljamousse:

4liivatelehteä
2 1/2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
300 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 dltomusokeria
1 rklsitruunamehua

Kiille:

300 gpuolukoita
3 dlvettä
1 1/2 dlhyytelösokeria

Lisäksi:

1 dlappelsiinimarmeladia

Ohje:

Kakkupohjat:

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  4. Lisää kuiva-aineet munavaahtoon siivilän läpi.
  5. Jaa taikina kahteen osaan ja kaada leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille.
  6. Paista uunin keskitasolla noin 6 minuuttia.
  7. Kumoa pohjat jäähtymään leivinpaperin päälle.
  8. Ota pohjista kaksi 24 cm:n kokoista pyöreää palaa.
  9. Vuoraa muotin reunat kalvolla tai leivinpaperilla.
  10. Aseta toinen kakkupohjista muotin pohjalle ja sivele pinta marmeladilla.

Puolukkamousse:

  1. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  2. Yhdistä puolukat ja sokerit. Soseuta sauvasekoittimella. Painele seos siivilän läpi.
  3. Sekoita puolukkasose rahkan kanssa.
  4. Vaahdota kerma löysähköksi vaahdoksi.
  5. Purista liivatelehdet ja sulata ne kuumaan veteen.
  6. Sekoita liivateseos täytteeseen hyvin sekoittaen. Lisää kermavaahto.
  7. Aseta kakkupohjan päälle pyöreä kakkurengas 18 cm (joka on vuorattu kalvolla tai leivinpaperilla). Kaada sisälle puolukkamousse.  Hyydytä jääkapissa tai pakkasessa.

Vaniljamousse:

  1. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
  2. Vaahdota vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Notkista tuorejuusto ja tomusokeri.
  4. Purista liivatelehdet ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun.
  5. Sekoita liivateseos täytteeseen hyvin sekoittaen.
  6. Poista pienemmän kakun ympäriltä kakkurengas ja kaada vaniljamousse renkaaseen. Anna hyytyä kylmässä.

Kiille:

  1. Nosta toinen kakkupohja täytteen päälle ja sivele pinta marmeladilla.
  2. Asettele päälle puolukat.
  3. Kiehauta vesi, lisää hyytelösokeri. Anna liemen jäähtyä hetki ja kaada se marjojen päälle. Laita kakku vielä hetkeksi  jääkaappiin.

Vinkki: Älä heitä pois ylimääräisiä kakkupohjapaloja, voit käyttää niitä vaikka perunaleivoksissa tai triflessä.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti