Ohra-kaalilaatikko

Yli 60 min
(5-6:lle)
Arvostele:
Keskiarvo 0, arvioitu 0 kertaa
Ohra-kaalilaatikko
Ohra-kaalilaatikko

Ainekset:

Ohran keittäminen:

6 dlvettä
1lihaliemikuutio
2 dlTorino Ohrahelmeä

Muut ainekset:

1sipuli
500 gvalkokaalia
2porkkanaa
400 gjauhelihaa
2 rklsiirappia
1 tlsuolaa
0,25 tlvalkopippuria
1 tlkuivattua meiramia
3 dlvettä
1lihaliemikuutio

Vuoan voiteluun:

Ohje:

    1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
    2. Lisää kiehuvaan lihaliemeen Torino Ohrahelmet. Sekoita välillä kiehumisen aika. Keitä noin 15 minuuttia.
    3. Hienonna sipuli, suikaloi kaali ja viipaloi porkkana.
    4. Ruskista sipuli ja jauheliha kevyesti padassa. Lisää joukkoon kaali ja porkkanat ja anna hautua noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.
    5. Lisää joukkoon keitetyt ohrahelmet, siirappi ja mausteet. Kaada seos voideltuun uunivuokaan (2 l). Kaada vuokaan vesi, johon lihaliemikuutio on liotettu.
    6. Kypsennä uunin keskitasolla noin 45–50 minuuttia.

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti

30.07.2014 07:30

Kuluttajapalvelu

Tässä reseptissä on haluttu antaa kotimainen vaihtoehto riisille. Ruoan osuus suomalaisten kotitalouksien kulutuksen ympäristövaikutuksista on noin kolmannes eli yhtä paljon kuin asumisen tai liikenteen. Lähellä tuotettu ja kasvipohjainen ruoka on ympäristön kannalta hyvä valinta. Muuten on kyse peruskaalilaatikosta, kuten Giljotin mainitseekin.

30.07.2014 00:14

Giljotin

Samaa mieltä Pekka Kalevin kanssa. Ihme villitys tunkea sekaan kaikkea sälää, jota kokkiohjelmissa on sattunut näkemään. Perus- kaalilaatikon ohjeesta kuitenkin on kysymys. Tai lähinnä ohjeen päivittämisestä...

28.11.2013 10:04

Pekka Kalevi

Tämä ei ole "kaalilaatikko" vaan liha-kaalilaatikko!

28.11.2013 10:02

Pekka Kalevi

Tämä ei ole "kaalilaatikko" vaan liha-kaalilaatikko!