Kaura-puolukkasämpylät

Yli 60 min
(25-30)
Arvostele:
Keskiarvo 4, arvioitu 8 kertaa
Kaura-puolukkasämpylät
Kaura-puolukkasämpylät

Ainekset:

3 dlpuolukoita
5 dlvettä
1/2 dlsiirappia
2 tlsuolaa
1 dlpellavansiemeniä
1 psSunnuntai Kuivahiivaa
12-14 dlSunnuntai Kaurainen Sämpyläjauhoja
1/2 dlSunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta

Ohje:

 
  1. Sulata puolukat.
  2. Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon.
  3. Mittaa reilusti kädenlämpöinen vesi, suola, siirappi ja pellavansiemenet kulhoon. Lisää jauhoseos ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää Sunnuntai Juokseva ja puolukat. Taikina saa jäädä pehmeäksi.
  4. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.
  5. Leivo taikinasta pitkä tasapaksu tanko. Jaa tanko 25-30 palaan. Pyöritä paloista sämpylöitä.
  6. Kohota sämpyliä vielä noin 20 minuuttia liinan alla.
  7. Laita uuni lämpenemään 225- asteeseen.
  8. Voitele kohonneet sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä ja kaurahiutaleita.
  9. Paista sämpylöitä noin 10-12 minuuttia uunin keskitasolla.
  •  
  •  
  •  
  •  

Kokeile myös näitä

Reseptissä käytetyt tuotteemme

Kommentit:

Lisää kommenttisi
Lisää kommenttisi

Nimimerkki
Viesti